Algemeen Ziekenhuis KLINA, Brasschaat (België)Campus Blarion, Turnhout (België)WCZ O.L.V. der 7 Weeën, Hoogstraten (België)RVT Sint Petrus, Turnhout (België)St Elizabeth Ziekenhuis, Turnhout (België)Mariaziekenhuis, Overpelt (België)Grosvenor Hill, Londen (VK)Stonehenge bezoekerscentrum (VK)Algemeen Ziekenhuis KLINA, Brasschaat (België)Campus Blarion, Turnhout (België)WCZ O.L.V. der 7 Weeën, Hoogstraten (België)RVT Sint Petrus, Turnhout (België)St Elizabeth Ziekenhuis, Turnhout (België)Mariaziekenhuis, Overpelt (België)Grosvenor Hill, Londen (VK)Stonehenge bezoekerscentrum (VK)Algemeen Ziekenhuis KLINA, Brasschaat (België)Campus Blarion, Turnhout (België)WCZ O.L.V. der 7 Weeën, Hoogstraten (België)RVT Sint Petrus, Turnhout (België)
HomePartnersContacteer ons

Geothermische Screeningstool

In het kader van het Smart Geotherm project, waaraan IFTECH meewerkt, wordt aan een geothermische screeningstool gewerkt. De huidige versie van de tool laat je toe de thermische geleidbaarheid van de ondergrond overal in Vlaanderen en over de gewenste diepte in te schatten (BEO-toepassingen). Ook de hydrogeologische karakteristieken (waterdoorlatendheid, …) van de ondergrond kunnen via de tool worden bepaald (KWO-toepassingen). Ook de beschikbare informatie over het wettelijke kader (Vlarem rubrieken 53.6, 53.8 en 55.1) wordt in de tool weergegeven.

Achtergrondinformatie

Neem zeker ook een kijkje op de webpagina gewijd aan de theoretische achtergrond bij de geothermische screeningstool.

Het is natuurlijk ook steeds mogelijk zelf de geologie meer in detail te verkennen. Databank Ondergrond Vlaanderen (DOV) stelt een groot aantal gegevens beschikbaar (boringen, sonderingen, …). Een overzicht van de beschikbare gegevens en hoe deze kunnen worden geraadpleegd, vind je op deze aangepaste DOV-pagina.

Toekomstperspectief

In de toekomst wordt de tool stap voor stap verder uitgebreid naar de gebouwzijde. Het einddoel is de gebruiker in staat te stellen een realistische inschatting te maken van de haalbaarheid van de toepassing van geothermie in zijn of haar specifiek geval.

Home

Geothermie

Diensten

Producten

ProjectenNieuwsVacaturesAlgemene voorwaarden